Bevis: Röda väljare har lågt IQ!

Det är riktigt skrämmande fakta som jag presenterar här. Det kanske är därför som de anses – i vissa röda kretsar – vara så kontroversiella? Många anser detta vara den farligaste statistiken som man publicera. Farlig i den bemärkelsen att detta är ett pinsamt bevis på att socialdemokratiska och kommunistiska väljare har ett lågt IQ.

Listorna visar tydligt att IQ och partisympati går hand i hand. Listorna är en sammanställning med siffror och resultat från Pliktverkets IQ-test mellan 1983-2004 samt hur stort stöd M och Fp respektive S och V fick i riksdagsvalet 2006 av berörda kommuner.

TOPPLISTAN

Listan redovisas med de kommuner med BÄST resultat i IQ-testet överst.

Danderyd: (M:59,74% – Fp:10,63%)

Lidingö: (M:52,90% – Fp:11,92%)

Täby: (M:53,84% – Fp:11,22%)

Lund: (M:29,78%% – Fp:12,33%)

Lomma: (M:44,56% – Fp:11,00%)

Sollentuna: (M:41,12% – Fp:10,85%)

Vellinge: (M:55,89% – Fp:8,78%)

Knivsta: (M:33,96% – Fp:9,93%)

Nacka: (M:43,79% – Fp:10,25%)

Staffanstorp: (M:35,98% – Fp:8,54%)

Kungsbacka: (M:39,75% – Fp:9,87%)

Växjö: (M:26,72% – Fp:7,20%)

Lerum: (M:29,95% – Fp:10,20%)

Summering: Samtliga kommuner i IQ-toppen har borgerlig dominans.

**********

BOTTENLISTAN

Följande lista redovisas med de kommuner med SÄMST resultat i IQ-testet överst:

Överkalix: (S: 58,48% – V:12,58%)

Haparanda: (S:51,37% – V:6,28%)

Ljusnarsberg: (S:48,41% – V:8,88%)

Filipstad: (S:56,51% – V:8,95%)

Jokkmokk: (S:47,77% – V:14,74%)

Bjuv: (S:48,21% – V:2,98%)

Pajala: (S:45,91% – V:22,82% )

Degerfors: (S:57,65% – V:11,16%)

Gullspång: (S:43,08% – V: 5,26%)

Södertälje: (S:35,97% – V:5,60%)

Munkfors: (S:55,82% – V:9,11%)

Älvdalen: (S:42,41% – V:4,66%)

Storfors: (S:52,30% – V:8,58%)

Summering: Samtliga kommuner i IQ-botten har stark socialdemokratisk dominans.

**********

Är denna okunskap ett nytt utanförskap? Är denna politiska enfald ett hot mot vår demokrati? Kan vi fortsätta blunda för dessa skrämmande fakta? Hur kan vi stoppa denna utbredning av okunskap om politik i Sverige?

FOTNOT: Att öppna ögonen på de som sover är svårt. Sanningen är jobbig för vissa människor. Dessa listor har bl.a. stoppats av Aftonbladet för att vara diskriminerande och kränkande. Publiceringen av dessa listor har t.o.m. lett till att undertecknad blivit spärrad från ovannämnda tidnings forum. Att Aftonbladet gör en ”sosse” och väljer att sopa fakta under mattan och hoppas på att man inte ska snubbla på det i framtiden är jag ganska förvånad över. De vill tydligen gå den enkla vägen och sälja bröstchocker och tuggummi-journalistik till en läsekrets som är knappt läskunnig eller vet vilka som innehar regeringsmakten i Sverige. Korkat Aftonbladet! Ni som tror att yttrandefriheten finns i Sverige får börja tänka om.

Källor:

Pliktverket
Valmyndigheterna
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=756024
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1030657.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2149518.ab

http://www.bloggportalen.se
http://www.twingly.se

Annonser

Etiketter: , , , , , , ,

24 svar to “Bevis: Röda väljare har lågt IQ!”

 1. Nu pyser luften ur Socialdemokraterna! « Says:

  […] Jag kan inte låta bli att länka till mitt eget blogginlägg om IQ och partival här: https://politikbloggen.wordpress.com/2008/03/09/bevis-bla-valjare-ar-smarta-roda-korkade/ […]

 2. Politikerbloggen » Borgerliga väljare mer begåvade än vänsterväljare? Says:

  […] Politikbloggen, en “oberoende liberal-konservativ blogg”, har jämfört resultaten från Pliktverkets allmänbegåvningstest åren 1983-2004 med väljarstödet för m och fp respektive s och v i riksdagsvalet 2006. […]

 3. Är du smart? « Dexion Says:

  […] du smart? Publicerat 7 maj, 2008 av Sophia Blomqvist En nyhet värd att funderas […]

 4. “Rött är mindre intelligent än blått” « Toni Lappalainen Says:

  […] Alsén skriver: Politikbloggen, en “oberoende liberal-konservativ blogg”, har jämfört resultaten från Pliktverkets […]

 5. Robert Says:

  Finns det möjlighet att få ta del av rådatan?
  Vore intressant att titta på effektstorlekar och så vidare.

 6. Ole Dolyckan Says:

  Källor:

  http://www.dn.se/DNet/road/Classic/article/12/jsp/mediaPop.jsp?a=523604&d=578&redirectTo=%2Fcontent%2F1%2Fc6%2F52%2F36%2F04%2Fmonstrade_1983_2004.pdf&mediaType=pdf&mediaFile=monstrade_1983_2004.pdf

  http://www.val.se/val/val2006/slutlig/R/rike/roster.html

 7. fredrik.brunna.se » “Röda väljare har låg intelligens” Says:

  […] Politikbloggen har jämfört resultaten från Pliktverkets allmänbegåvningstest åren 1983-2004 med väljarstödet för moderaterna och folkpartiet respektive socialdemokraterna och vänsterpartiet i riksdagsvalet 2006. […]

 8. Peter Says:

  Lika intressant är det att se att svenskarna har blivit dummare med tiden. Beror det på flumskolan, välfärdsstaten eller båda två?

 9. Bevis: borgerliga bättre på integration! « Says:

  […] Se också: https://politikbloggen.wordpress.com/2008/03/09/bevis-bla-valjare-ar-smarta-roda-korkade/ […]

 10. Rolle Says:

  Intressant. Jag tittade lite vidare på siffrorna och konstaterar att fynden verkar statistiskt säkerställda. Men dina slutsatser är ändå lite väl skakiga …

  http://bloggroller.blogspot.com/2008/05/r-borgare-smartare.html

 11. Ollebus Says:

  Lund slår Uppsala!
  Beviset står klart i Pliktverkets statistik.
  Uppsala är kört.
  Lund är väsentligt smartare!
  Nu vet vi det!

 12. utemoblernasmecka Says:

  Jag gick tillbaka till källan och kollade med Pliktverket hur de ser på frågan och fick följande svar:

  ” För det är det vi kallar generell begåvning vi mäter, vi använder inte begreppet IQ. Det är både svårdefinierade och känsliga begrepp. Faktorn vi mäter är en sammanvägning av verbal, logisk – induktiv, spatial begåvning och teoretisk teknisk förmåga. Syftet är att ha grund för att prognostisera utbildningsbarhet mot de olika befattningarna, ytterst en prestation i krig. Vi mäter genom ett flertal olika deltest, sammanlagt cirka 130 uppgifter.

  Självklart varierar medelvärden, såväl geografiskt som demografiskt.

  Men det har vi inte intresserat oss särskilt mycket för eftersom det är individens förutsättningar som är avgörande. Vi sysslar med personalurval på ett pragmatiskt och handfast sätt och har en psykologmedverkan för att bedöma de personlighetsmässiga förutsättningarna, som andra länder saknar.

  Om sedan svaret på din fråga, om röda väljare är dummare än blå, finns att hämta i det underlag du hänvisar till, det är en fråga som jag inte tycker mig ha anledning ge mig in på.

  Vi tittar på unga personers, mestadels mäns, förmåga att göra lumpen.

  Utifrån detta faktum bör man inte dra för stora växlar.”

  Så slutsatsen är att unga män i vissa borgerliga kommuner har något större förmåga att göra lumpen. Inte att röda väljare är mer puckade.
  That’s all folks!

 13. Corven Says:

  Det faktum att Sverigedemokraternas största väljarpotetial är före detta socialdemokrater stödjer ju till viss del denna undersökning….

 14. Artur Says:

  Personligen anser jag att detta beror på att de intelligenta har högre kompetens och ofta välbetalda arbeten, därför bor de i rikemansstäder tillsammans med likatänkande och stödjer därför en politik som gör det lättare för dem att tjäna mer pengar.

  De mindre intellektuella i samhället frodas istället arbetarna som logiskt nog röstar på arbetarpartierna(även om rödingarna nu inte visar prov på någon vettig arbetarpolitik överhuvudtaget).

  Även om jag själv anser att liberalism är den bästa vägen för en bättre värld så tycker jag inte att man ska kalla folk korkade endast dömande av deras partitillhörighet. Rödingarna är vilseledda och har missförstått allt, de ska hjälpas att se den rätta vägen, inte hackas på.

  Tack för ordet!

 15. Kent Eriksson Says:

  ”Vi tittar på unga personers, mestadels mäns, förmåga att göra lumpen.

  Utifrån detta faktum bör man inte dra för stora växlar.”

  Så slutsatsen är att unga män i vissa borgerliga kommuner har något större förmåga att göra lumpen. Inte att röda väljare är mer puckade.”

  Som tydligen pliktverket också sade.

  Har ni tänkt på vilka förutsättningar barn som växer upp i bätte bemedlade inkomstskikt har. Högre utbildningar är t ex en självklarhet och följer med modersmjölken, det gör det inte hos en låginkomsttagarfamilj. Detta leder i sin tur till bättre förutsättningar att utnyttja såväl sin verbala, och andra förmågor som kontaktnät m m bl a till att trycka till andra genom att använda sig av härskartekniker och därmed ”bevisa” sina egna enfaldiga teser…..

  Detta är t ex en av de faktorer som gör att barn som kommer från högre inkomstskikt till synes verkar mer lämpade för t ex pliktverkets uppgifter.
  Och att det är moderater som leder i dessa kommuner beror ju på att det är höginkomsttagarkommuner. Och de anser sig väl tillhöra eliten, och är för en elitisering av samhället.

  Men att lära sig, från barnsben, att vara mer förträfflig än andra sämre bemedlade stackare. Att få bättre förutsättningar på alla plan betyder bara att det VERKAR vara som så att moderater m fl har ”högre intelligens” eftersom de dessutom har lärt sig vilka argument de ska använda.
  Vi ”röda” som är intelligenta på riktigt, jämfört med uppblåsta moderater m fl som låtsas vara det och använder sina härskartekniker till att tysta andra, förstår hur desperata ni måste vara när ni använder dessa argument….

 16. Erik S Says:

  Oh Ja! Halleluja! Högerns så otroligt demokratiska tänkande.

  Jo, visst, smart! Högerns väljare har rätt, de är ju smartare!

  Eller inte.

  IQ är ett mått på en kompetens som dagens norm och samhälle kräver. De som har en kompetens som samhället kräver hamnar ju ofta i toppen av det? eller? Och vilka bestämmer normen? Jo, de som passar i mallen.

  Jag besjunger detta konstaterande. Det betyder ju helt enkelt att vänsterns väljare tänker utanför den vackra mallen ”smarta” människor har byggt.

  Intelligens är relativt. (Jag själv har ett IQ på 137)

 17. Erik S Says:

  Och, just det! glömde också då berätta att de som anser att detta bevisar att högerns väljare är på något sätt smartare än vänsterns väljare tycker då alltså helt enkelt att afrikaner är dummare än europeér. Då de generellt har ett högre IQ.

  Glöm inte att det är är människor som har skapat IQ. Det är inte ett mått på äkta intelligens.

 18. Ole Dolyckan Says:

  ”Intelligens är relativt. (Jag själv har ett IQ på 137)”

  Åhå! I vilken webbenkät var det?

  ”Glöm inte att det är är människor som har skapat IQ. Det är inte ett mått på äkta intelligens.”

  Sure, what ever…Men visst är det rätt pinsamt att begåvningen i socialdemokratiska kommuner är den lägsta i landet? Det är inte ens någon tvekan om detta. Och att begåvningen i borgerliga kommuner är landets högsta? Det är inte heller någon som helst tvekan.

  Då spelar det inte riktigt någon roll om det handlar om IQ, begåvning eller intelligens. Det är en systematisk degenerering och avskärmning av befolkningen som sker i socialdemokratiska kommuner…Om detta råder det inte heller någon tvekan…

 19. Avstängd på Aftonbladet - igen… « Says:

  […] https://politikbloggen.wordpress.com/2008/03/09/bevis-bla-valjare-ar-smarta-roda-korkade/ […]

 20. Cissi Says:

  För mig själv så är det just mina 140 i IQ som hindrar mig att rösta blått!

  Men hurusom så är detta så tragiskt! Det går inte att göra detta enkla korrelation i form av att vissa reella tal och politisk åskådning. det är den dunklaste av all ”statistik”.

  Det finns det bekanta ordspråket ”det finns lögn, förbannad lögn och statistik” och det grundar sig på just detta: Det finns vetenska, förbannad vetenskap och ovetenskap. Använder man statistik fel så blir det lögn, resten är en vetenskap. det är därför som man studerar på universitet i x antal år för att bli statistiker.

 21. Ole Dolyckan Says:

  ”För mig själv så är det just mina 140 i IQ som hindrar mig att rösta blått!”

  Om du är så smart som du säger så är det väl en baggis för dig att berätta för mig vad den röda regeringen gjorde så bra mellan 2000-2006 som gör att du inte kan vänta med att genast ha tillbaka en kopia på samma misslyckade politik som fördes då?

  Ge gärna tre exempel på vad den röda regeringen gjorde så bra mellan 2000-2006 och tre exempel på vad du tror en röd regering med Mona Sahlin skulle kunna göra bättre än den borgerliga? Borde vara en baggis för dig, Ensten..

  ”Men hurusom så är detta så tragiskt! Det går inte att göra detta enkla korrelation i form av att vissa reella tal och politisk åskådning.”

  Jodå, det går visst. Du har precis läst en.

  ”det är den dunklaste av all “statistik”. Det finns det bekanta ordspråket “det finns lögn, förbannad lögn och statistik” och det grundar sig på just detta: Det finns vetenska, förbannad vetenskap och ovetenskap. Använder man statistik fel så blir det lögn, resten är en vetenskap. det är därför som man studerar på universitet i x antal år för att bli statistiker.”

  Nej, detta är baserat på fakta och resultat från valmyndigheten och fakta och resultat från Pliktverket. Inte statistik. Och du har 140 i IQ? Ständigt dessa webbtest som sätter grillor i huvudet på medelmåttor…:-D

 22. Det (s)juka Sverige! « Says:

  […] Jag har tidigare på denna blogg avslöjat att personer med låg begåvning röstar i mycket stor utsträckning på Socialdemokraterna och Vänterpartiet. Läs blogginlägget här! […]

 23. eldh Says:

  “There are a lot of stupid people in this country, and they deserve representation as much as the next man.” – Jasper Fforde.

 24. Mensa Says:

  Visst är statistiken underbar?
  IQ är ett mått på problemlösningsförmåga rent matematisk eller grafiskt, det tar inte upp faktorer som att fungera socialt eller samarbeta. Humor till exempel är väl ett tecken på låg IQ, annars kallas den Sarkasm. Det jag mycket hellre sätter värde på är ett högt EQ, emotionell kvot. Denna går inte att fastställa med ett enkelt papperstest i en lektionssal där ingen får prata under 40 minuter till ett par timmar… EQ fastställs genom en så kallad liten eller möjligen stor psukologisk utredning.

  En människa med låg EQ men utomordentligt hög IQ kan alldeles säkert klara all dessa Mensa-test på nolltid, skrattar förmodligen åt dem som inte kvalar in i klubben för inbördes beundran och IQ över 130. Samma människa kan mycket väl ha missat totalt vad politisk nutidshistoria innefattar eller hur man tillreder en fiskgratäng. Vad är viktigt med ett IQ test egentligen? Militären använder IQ-test efter som de söker personer som har förmåga att fatta snabba beslut på stående fot och inte frågasätta resultatet ur andra perspektiv än givna order eller logik. De fystestar även vid antagningen för att välja lämplig befattning samtidigt sållar de bort hela grupper invandrare med ett enkelt antagande att dennes hemreligion troligen inte medger militärtjänst, skyfflar in de som valt att söka vapenfri tjänst till psykolog (inte för EQ nu utna för att övertala vederbörande att med given fysik och IQ SKA man göra militärtjänst) och vipps så försvann värnplikten helt ett tag genom politiska beslut?

  Statistiken nu då:
  Hur många kvinnor är med i IQ undersökningen? I valstatistiken är förmodligen andelen 50%, men i antagningen är det nog en försvinnande liten del då de självmant måste söka officerstjänst eller vad de tänker sig, dessa kvinnor är förmodligen mycket motiverade just i att göra militärtjänst dessutom -vad det nu innebär i IQ-statistiken?

  De som mönstrat mellan 1983 och 2004 var vid 2006 års val mellan 20 och 41 år och då statistiken endast visar vart tredje år är det endast en tredjedel av de manliga och kvinliga mönstrande från nämnda år ställt emot samtliga röstande. Detta bör inte vara hållbart i bevissyfte då det inte är varesig en komplett grupp eller ett slumpvis urval, det är bara just en mestadels manlig grupp tagen ur var tredje årskull under 21 års tid… isolera deras röster så kan vi se en bättre redovisning: fast att redovisa politiska röster till en isolerad grupp baserat på ålder och kön låter väl inte som en önskvärd demokratisk ide? Varför inte? De med högt IQ kan se logiken i denna manöver, de med högt EQ ser nog farorna med att lätta på Integriteten…

  Slutligen, jag måste erkänna, jag blev inte med i Mensa, jag hadde bara 125 i IQ och nej det var inte webbformuläret utan Mensas eget test i en skolsal och under kontrollerade former, och jag skulle röstat Socialdemokratiskt om inte Persson varit den han blev, istället sänkte jag min IQ genom att rösta på något av de andra alternativen som inte nämnts eller nämnts delvis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: