Dagens idioter

En av massgravarna som de 253 akademikerna vill sopa under mattan och skönmåla – i kommunismens tjänst!

Dagens idioter är utan tvekan de 253 akademiker som skrivit under dagens debatt i DN. Här följer ett kort utdrag:

”En sittande regering får inte använda skolans historieundervisning som sitt ideologiska vapen, vare sig genom enfrågekampanjer eller på annat sätt. Risken är överhängande att historiska exempel på ondska – som alla tycks kunna enas kring – används för att snäva in gränserna för vad som anses gott och demokratiskt i dagens samhälle.”

De skriver i princip att de tycker att regeringen gör fel i att uppvisa kommunismens brott mot mänskligheten. De vill kunna skönmåla kommunismen som de själva vill. Dessa akademiker vill alltså sopa – de 100-tals miljoner människor som mördats och fallit offer för den kommunistiska ideologin – under mattan!!!

Det är verkligen så att man blir kräksjuk när man läser vad dessa vänsterakademiker skriver. De verkar ju helt bakom flötet! Eller så är de de sista kvarlevorna av vad som en gång kallades för den ”intellektuella vänstern”???

Det är riktigt äckligt att dessa personer finns ute på våra skolor i dag och har makt att bestämma att kommunismens brott ska uppvisas i ett rosa-rött skimmer för sina elever. Gör dem arbetslösa på en gång! De har ingenting på våra svenska skolor att göra! Fy för fan!

PS. Hedersidioter idag är även alla de vänster-bloggare som hyllar detta makabra utspel som någonting bra. Att ni existerar är verkligen ett hån mot mänskligheten! DS.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=756994

http://www.twingly.se

http://www.bloggportalen.se

Annonser

3 svar to “Dagens idioter”

 1. Moderat Says:

  http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=1845

 2. JörgenL Says:

  Skillnaden i synsätt är väl om man anser att det är den kommunistiska ideologin så som den i grunden var och kanske för de flesta som kallar sig kommunister i sverige, fortfarande är, är orsaken till barbariet. Eller om man ser det för ett uttryck av ett system som var nåt slags syntes mellan detta och det halvmedeltida ryska samhället före revolutionen, där våldet redan innan var en relativt stor del av myndighetsutövning och där det inte fanns en tillstymmelse till demokratisk tradition innan.

  Jag tycker det är bra att man sprider upplysning om vilken kostnad i lidande diktaturer medför, men det är diktaturen, inte vad den kallar sig, som är det avgörande för detta. Det är väl egentligen bara nazismen, och till viss del fascismen som i grunden och redan från början har våldet som en del av sin bärande ide.

  Det som jag tror var fällan med sovjetkommunismen var snarare föreställningen om att foklet inte begrep sitt eget bästa och därför, för sin egen skull, måste styras av en upplyst elit och att därför demokrati inte kunde tillåtas. Och eftersom diktaturer inte har några mekanismer att skydda sig mot galningar eller maktfullkomliga småpåvar så får de förr eller senare såna effekter som vi såg i Sovjet och på de flesta andra ställen där diktaturer förr verka. I de kommunistiska diktaturerna kan man kanske säga att vägen till helvetet var kantad med goda intetentioner för folkets bästa, men slutresultatet blev likväl ett helvete för många.

  Problemet uppstår så fort folk blir så fullständigt övertygade om att deras sätt att se verkligheten är det enda och sanna, och att de själva inte kan ha fel, de vet ju hur det förhåller sig, och den fällan kan alla som är tillräckligt okritiska falla i, oavsett vilken ide man bygger den på, den gäller alla ideologier och religioner.

  Därför tycker jag det är korrekt av historiker som ska bedriva vetenskapliga studier att inte utan vidare spela med i ett politiskt spel som i grunden går ut på att misstänkliggöra vänstern i sverige idag, frågan är inte så enkel som att det bara handlar om att en viss ideologi skulle leda till barbari.

  Eller tror du att dagens svenska kommunister går omkring och längtar till den dagen då de för göra väpnad revolution och bygga gulag-läger? Jag ligger själv en bit närmare mitten än så, men de mera radikala vänstermänniskor jag stöter på är ofta ganska frihetliga av sig och skulle avskytt att leva i ett öststatssystem, så att påstå att det på nåt sätt skulle vara ett idealtillstånd för kommunister i sverige idag tror jag är helt fel.

 3. Stenhårde Kalle Says:

  Jörgen!

  Jag ser att du svalt det politiskt korrekta betet fullt ut.

  Beviset för detta är att samtliga kommunistregimer utnyttjat människors vilja att skapa en fördelningsmässigt rättvisare samhälle. Massorna har sedan blivit elitens slavar i slutna samhällen där angiveri, miltära och polisiära övergrepp samt press- och mediacensur blivit fängelsets murar som spärrat in de människor som lyfte eliten till sin maktposition.

  Det finns inget exempel som visar på motsatsen och därför anser i alla fall jag att det är patetiskt att någon försöker försvara hundraåriga övergrepp med kvasiintellektuella floskler.

  Dina vänstervänner skulle inte klara att leva ett dygn under de förhållande invånare i Pol Pots, Mao Tse Tungs eller Stalins diktaturer fått utstå under hela livstider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: