Gröning – äntligen en anti-sosse???

Lotta Gröning visar upp sin senaste vårkollektion i garderoben – Butter bibliotekarie anno 1976.

Gröning gör det som gamla sossar gör – spricker av bitterhet eller kommer till politisk insikt. Gröning har mig veterligen inte spruckit – ännu – så då är det nog det senare alternativet hon drabbats av; politisk insikt. Om det är medvetet eller inte, vet jag inte.

I hennes artikel ifrågasätter iallafall Gröning varför man ska vara medlem i partier där man inte kan var med och påverka själv. De hon talar främst om är naturligtvis socialdemokraterna.

I artikeln blir det ganska uppenbart att hon kommit till insikt att socialdemokraterna är hyckleriets parti, ett odemokratiskt parti, ett parti som aldrig lyssnar på väljare -fastän varje socialdemokratisk partiledare de senaste 30 åren lovat dyrt och heligt att nu…NU ska de ta upp gräsrötternas idéer till Riksdagen så blir det blir bara tomma löften när tv-kamerorna slocknat.

Ja, ni vet tomma socialdemokratiska tunnornas skrammel…:-D

Detta socialdemokratiska parti som lätt kan liknas vid en betongsugga har aldrig ändrat några beslut – hur dumma, korkade och samhällsdestruktiva de än må varit – för att inte verka obeslutsamma. En betongsugga som bara utnyttjar sina medlemmar stora antal i strävan efter fullkomlig makt. Exakt som ett sömnigt och mossigt fackförbund.

Gröning skriker på barrikaderna och ser inte att allt det hon skriker efter finns mitt framför näsan på henne…Regeringen Reinfeldt. Regeringen Reinfeldt är öppen, lyhörd inför folket, kan ändra beslut (vilket betongsuggan raljerar hånfullt om). Regeringen Reinfeldt tar obekväma men viktiga beslut och levererar på i stort sett alla fronter i samhället och finns ute i verkligheten (vilket den röda betongsuggan också raljerar hånfullt om).

Så när ska du vakna upp och se detta, Lotta Gröning???

Du trycker näsan mot skyltfönstret till godisaffären men har inte vett att gå in genom den öppna dörren. Men när du gör det så får du lämna din eviga bitterhet utanför och skaffa dig lite positiv inställning och optimism. Tills du gjort det får vi nöja oss med att du är anti-sosse…Medvetet eller inte…

PS. SSU är Sveriges minsta politiska ungdomsförbund och medelåldern snart den samma som i SAP dvs 63 år..:-D DS

http://www.aftonbladet.se/debatt/lottagroning/article2194032.ab

http://www.bloggportalen.se

http://www.twingly.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: