Schyffert – djävulens advokat

Enligt Politikerbloggen kommer Henrik Schyffert att värma upp publiken på sossarnas dag i Almedalen. Själv säger Schyffert att:

”Mona Sahlin är inte Djävulen – hon är en schysst brud med hjärtat på rätta stället.”

Man får ju hoppas att detta är ett dubbel- eller metaironiskt uttalande från den smått förvirrade Schyffert!

Om inte så kommer alltså en självironisk pajas och en självupptagen pajas trängas på samma scen i Almedalen! En som levererar kvasi-nostalgi från 90-talet som han kallar humor och den andra som ägnar sig åt pajkastning som hon kallar politik.

Som vi alla vet är socialdemokrati hyckleri i dess renaste och mest förädlade form. Och Henrik Schyffert står för ironi i dess renaste och mest förädlade form. Ska han hjälpa Mona Sahlin ironisera och förminska den mänskliga misär som den socialdemokratiska regeringen orsakade under deras tid vid makten? Ska han beskydda hennes omoraliska hyckleri, hennes obefogade regeringsangrepp och hennes sopa-beslut-under-mattan-mentalitet?

Det ligger paradoxalt nog mycket sanning i den raka motsatsen till Henrik Schyfferts påstående om Mona Sahlin! Och han verkar med glädje ikläda sig både rollen som hennes advokat…och narr…

Frågan är nu bara vem som kommer bli det största skämtet i Almedalen? Henrik Schyffert eller Mona Sahlin?

Uppdaterat: Mona Sahlin går just nu på lyxgym tre dagar i veckan i Saltsjöbaden för att ”preppa” sig inför Almedalen. Varför hon inte går på gym i Botkyrka trots att hon borde känna sig mer hemma där – vet jag inte. Det är väl det där berömda hyckleriet som spökar?

I en annan del av Stockholm förbereder sig Henrik Schyffert genom att både supa och skita ner sig på Stureplan…Tänk så olika men ändå lika sossar kan vara…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: