Syfte, konsekvens och lösning…

SYFTET med FRA-lagen är solklart. Vi måste ha ett reglerat FRA för att öka rikets säkerhet av samma anledning som du och jag inte surfar på nätet utan brandvägg och anti-virusprogram på datorn.

KONSEKVENSERNA av FRA-lagen är mindre solklara eftersom regeringen inte fått tillräckligt utrymme i media att förklara. Det är också här som FRA-motståndarna vunnit mark. De målar upp skräckscenarion, sprider lögner och faktafel. De påstår att den personliga integriteten kan komma att bli hotad. Att pressfriheten kommer att bli hotad. Att mänskliga fri- och rättigheter kommer att hotas – kanske inte med denna regering men vid ett eventuellt maktskifte då kanske både kommunister och sossar – som inte skäms eller tvekar för att registrera folks åsikter – sitter vid makten.

Det är alltså här som vissa FRA-motståndarna vill att åtgärder ska göras. Det har de dock varit väldigt otydliga med – i all sin sanslösa propagandaspridning…

Jag tror dock inte ett ögonblick på FRA-motståndarnas skräckscenarion och propaganda! Jag tror att FRA är tillräckligt reglerat redan i dag.

LÖSNINGEN för att stilla debatten och oron är att inrätta en Författningsdomstol i Sverige som försvarar medborgarnas mänskliga fri- och rättigheter. Samtidigt som insynen och regleringen av FRA ökar. Samtidigt som FRA får signalspana i kabel och öka informationsunderlaget mot yttre hot för vår underrättelsetjänst.

Enkel lösning på ett komplicerat problem.

http://www.expressen.se/nyheter/fra-lagen/1.1228501/centerpartister-bildar-front-mot-fra

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1449335.svd

Annonser

3 svar to “Syfte, konsekvens och lösning…”

 1. Mike Says:

  Du kriver att motståndarna ritar upp skräckscenarion.

  För det första är det inte motståndarna som deltar i hemliga svarta odemokratiska rörelser och deltar i bilderbergermöten,, vi som är insatta i detta har vetat mycket väl att detta har varit på väg och komma länge nu i flertalet år.

  Så för oss är det ingen överasskning.

  För det andra så kommer skräckscenariot från den egna regeringen om du hade varit lite lyhörd under Fra omröstningen där följande uttalades.

  Man lägger verktyg nu som kan leda till en katastrof eftersom staten inte alltid är så SNÄLL.

  Pressfriheten är redan hotad och detsamma gäller integriteten.

  Fint hur man vill bugga youtube måste sitta massor med terrorister och spioner där.

  Säger väl sig självt.

  Skrota Fra ingen behöver den,, resten är skitsnack.

  Be antivirus tillverkarna lägga till en tracer modul i programen och en brandvägg som listar inkommande ip adresser och attacker.

  Sedan kan du spåra upp attackerna själv och anmäla dem,,dessutom genom antivirus tillverkarnas server som gateway och samtidigt skydda dig själv.

  Svårare än så är det inte.

  Allt käbbel och rappakalja om It Säkerhet är bara bullshit.

 2. Ole Dolyckan Says:

  ”För det första är det inte motståndarna som deltar i hemliga svarta odemokratiska rörelser och deltar i bilderbergermöten”

  Ehhh…Bilderberggruppen är ingen hemlig odemokratisk svartklubb, Mike. Det är en internationell diskussionsgrupp!!! Mona Sahlin har varit med i gruppen. Olof Palme, Maud Olofsson, Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt och Tage Erlander för att nämna några…Framstående anti-demokrater hela bunten..:-D

  ”Pressfriheten är redan hotad och detsamma gäller integriteten.”

  Ehhh…Hur då? Genom att FRA kommer att skanna av tidningsredaktionernas mejltrafik och läsa varenda mejl som passerar dem? Och du säger att ni FRA-motståndare inte målar upp skräckscenarier? 😀

  Du har inte riktigt fattat min liknelse med antivirusprogram och brandväggar, Mike. Hela ditt inlägg liknar en enda lång konspirationsteori!

 3. motherbitch Says:

  Äntligen ett nyanserat inlägg utan hysteriska undertoner. Tack

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: