Punkare och kommunist???

Jag vet att det finns många punkare där ute i Sverige som kallar sig för kommunister och socialister. Får en vänlig själ ställa en simpel fråga..?

Hur j-vla dumma i skallen får man bli?

Kommunism och socialism har aldrig varit och kommer aldrig vara en politik och ideologi som står för individuell frihet, tolerans för avvikande människor, uppror eller några som helst liberala och rebelliska tankegångar.

Här är ett exempel på vad som händer med punkare i ett kommunistiskt land:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=822917

PS. Johnny Ramone som ”uppfann” punken på 1970-talet med The Ramones var republikan och konservativ. Riktiga rebeller håller till höger. DS.

Annonser

14 svar to “Punkare och kommunist???”

 1. Illwill Says:

  Tycker de allra flesta från träskvänstern är ena riktiga punks.

 2. Kalle Says:

  Att påstå att punk skulle vara konservativt och till höger är skitsnack. Ramones var rebeller genom att säga fuck you åt allt och alla. Framförallt etablerade värderingar, t.ex. genom att bära nazisymboler. Kanske inte helt smart. Punkrörelsen är inte definierad av Ramones utan av de människor som är en del av den. Glöm att det är det lilla minsta till höger. Det har heller inget med kommunism att göra. Punken har alltid varit och kommer säkerligen fortsätta vara anarkistisk. Både på Kuba och i Sverige.

 3. Ole Dolyckan Says:

  ”Att påstå att punk skulle vara konservativt och till höger är skitsnack.”

  Det påstår jag inte. Jag skriver att Johnny Ramone som ”uppfann” punken på 1970-talet var konservativ höger och republikan. En sann höger-rebell.

  Någonstans på vägen har pubertala och propaganda sosse-ungar misstolkat kommunism och socialism som den rebelliska liberalism och anarki punken representerar.

  De flesta punkarna i Sverige kallar sig just kommunister och socialister. De har inte fattat ett skit. Det är tragiskt.

 4. Daniel P Says:

  Råkade hamna på denna sida…Det är mycket hat mot personers åsikter…liberalismen ska väl stå för acceptans mot alla och inte så mycket hat. Och att hata (och med de orden du använder så känner jag verkligen ditt hat) så kan det inte vara psykiskt nyttigt för dig och inte så bra för samhället då folk kan bli skrämda av ditt hat och i förlängningen rädda att uttrycka sig, är det ett sånt samhälle du vill ha?
  Om du vill att folk ska ”vakna” och se vad som är den ”bästa” politiska åsikten (liberal- konservativ i ditt fall) så kan det ju inte hat vara det bästa metoden, eller?

  Lugna ner dig, resonera med lite tacktik och hjärna och ödmjukhet så lovar jag att folk lyssnar mera…

  Men jag förstår att du väljer att va hatisk, det är ju den lättaste vägen… Det är ju andra ”politiska” grupper som använder hat som sitt sätt att övertyga/skrämma andra… Nazister och liknade white-trash som fan inte kan ha IQ högre en sin sko storlek.

 5. Ole Dolyckan Says:

  Daniel P:

  Det är varje sund medborgares förbannade plikt att upplysa andra medborgare för vad socialdemokrater, kommunister och socialister ställer till med så fort de sitter i Rosenbad…Det du kallar hat är simpelt sunt förnuft…

 6. koffe Says:

  Johnny Ramone hör till de jävligt få undantagen inom punkscenen som är/var höger. Inte ens de andra i Ramones var konservativa.
  För den delen var Ramones inte det enda bandet som var grunden till punken. New York Dolls lirade i princip samtidigt, och the Stooges och MC5 fanns redan innan.
  Att punken är en vänsterkultur är långt ifrån en svensk sosse-idé. The Clash borde vara det kändaste exemplet på ett väldigt vänsterpolitiskt punkband, och under slutet av 70-talet såg bland annat anarkistbandet Crass till att punken inte bara var en ytlig trend, utan en hållbar social rörelse.

 7. Staffan V Says:

  Konservatism har heller aldrig varit någon ideologi som stått för individuell frihet, tolerans för avvikande människor, uppror eller några som helst tankegångar alls.

 8. Ole Dolyckan Says:

  Staffan V:

  Jo, om man tar punkens fader Johnny Ramone som exempel så står högern för just det…

 9. Ole Dolyckan Says:

  ”Johnny Ramone hör till de jävligt få undantagen inom punkscenen som är/var höger.”

  Det räcker med att punkens fader var höger…Att efterkommande misstolkat punken som ett slags uttryck för kommunism och socialism visar bara på hur korkade vissa punkare är…

 10. Ole Dolyckan Says:

  Jim Morrisson i The Doors var också höger…Republikan och konservativ…Som sagt…Sanna rebeller håller till höger…

 11. Nelly Says:

  Ramones kallade aldrig sig själva för punkare. Att andra har tolkat deras texter som ett uttryck för frihet och jämlikhet kan väl inte Johnny rå för heller?

 12. Ole Dolyckan Says:

  ”Att andra har tolkat deras texter som ett uttryck för frihet och jämlikhet kan väl inte Johnny rå för heller?”

  Desto mer korkat att kalla sig för socialist och/eller kommunist då, eller hur? Kommunismens och socialismens ”ideologi” innefattar att staten ska betsämma över individens beslut och liv dvs raka motsatsen till punkens ”ideologi”…

 13. Nelly Says:

  Du verkar gilla att missa poängen. En fråga: tror du att Beat On The Brat är ironisk? (en låt med ramones)

 14. Ole Dolyckan Says:

  Ehhh…Beat on the brat är en nonsenstext…Troligtvis väldigt ironisk…Dessutom var det väl Joey som skrev texterna? Han var liberal demokrat…men fortfarande höger i svenska mått mätt..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: