Nej till FRA = Årets flopp!

Nu skulle det ”smälla”, enligt FRA-motståndarna. Nu skulle vi minsann få se vilket enormt folkligt stöd som ”Nej till FRA” har. Förra gången skyllde de den dåliga uppslutningen på kort varsel. Jag undrar vad de kan skylla på nu?

”CIRKA 300 demonstranter tågade från Norrmalmstorg till Sergels torg under tisdagen” — DN

”…demonstrationståget med 200-300 personer från Norrmalmstorg i centrala Stockholm.” –SVD

”Hundratals demonstranter hade vid 11.30-tiden samlats på Sergels torg i centrala Stockholm för att demonstrera mot den så kallade ‘FRA-lagen'” — Aftonbladet

”Vi räknar med att det kommer upp till 6000 personer, men kommer det inte mer än 3000 blir jag besviken, säger Amanda Brihed, grundare av nätverket Svart Måndag.” — Expressen

”Nätverket Svart måndag hade hoppats på 3 000 till 6 000 demonstranter, men vid lunchtid hade de fått nöja sig med lite mer än 1 000 personer. Men halva torget är fullt, så det går inte att kalla det en flopp, säger Expressens politiske reporter Karl-Johan Karlsson.” — Expressen

Jo, Karl-Johan. Det är en flopp! En formidabel flopp. Det var INTE 1000 personer där som ni på Expressen skriver. Man kan inte räkna med förbipasserande som deltagare i en demonstration. Det var ca 300 personer där enligt DN, Aftonbladet och SvD. Ni håller er inte till sanningen, Expressen!

”Nej till FRA” drar alltså mindre folk än Rock-Olga i vilken folkpark som helst och detta får mig att konstatera att ”Nej till FRA” är detta århundrades mest överskattade extremist-fenomen och årets flopp!

Expressen har visat hur de hanterar verkligheten. Genant Expressen! Och framförallt – Väldgt genant ”Nej till FRA”!

PS. Jag kan inte låta bli att dra lite skadeglatt på mungiporna över Amanda Brihed uttalande: ”..men kommer det inte mer än 3000 blir jag besviken…”. Stackars naiva barn. DS.


http://www.politikerbloggen.se/2008/09/16/12016/trackback/

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1301866/protester-mot-fra-lagen

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1301974/vi-tar-ur-egen-ficka

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3327644.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/fralagen/article3325446.ab

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1728423.svd

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1713813.svd

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=828807

B

T

Annonser

49 svar to “Nej till FRA = Årets flopp!”

 1. Gertkvist Says:

  Fem folkpartistiska riksdagsledamöter har sagt att de kommer rösta för avskaffande av FRA-lagen. Tillräckligt många för att FRA-anhängarna ska vara i minoritet i riksdagen.

  I sanning en flopp.

 2. Elias Says:

  Att arrangera en demonstration mitt på dagen en vanlig arbetsdag drar inte mycket folk. Vanligtvis brukar man göra sådant på lördagar och söndagar.

 3. Ole Dolyckan Says:

  Elias:

  Ehhh…Räknar man med 6000 pers och det kommer 300 är det inget annat än en mega-flopp!

 4. Ole Dolyckan Says:

  ”Fem folkpartistiska riksdagsledamöter har sagt att de kommer rösta för avskaffande av FRA-lagen.”

  Det är destruktivt. Vilken lag ska gälla när man rivit upp FRA-lagen och tillsatt en parlamentarisk utredning på okänd framtid? Ska FRA vara lika laglöst som under sossarnas tid? Då den personliga integriteten var helt oskyddad. Ska vi ha det så igen? Och i väntan på vad? Samma FRA-lag som man tog bort? Motståndarna har ju inga som helst förslag på tillägg till lagen. De vill ju bara ta bort lagen!

  Nej, den FRA-lag som nu finns ska ses som ett grundskydd som kan byggas på med tiden. Att riva upp FRA-lagen är det bara dumskallar som vill…Några dumskallar är tyvärr folkpartister…

 5. Garuda Says:

  Ole Dolyckan,

  Svensk underättelseverksamhet och signalspaning är extremt väl reglerad. Att Sverige inte skulle vara ett rättsamhälle, att Sverige skulle vara en anarki, är ett synnerligen löjeväckande uttalande. Jag vågar påstå att ingen annan statlig verksamhet är lika reglerad som just denna! Eller den var det innan sommarens avreglering.

  Att försvarets radioanstalt inte alltid följt lagar och förordningar, och att kontrollmekanismerna inte alltid fungerat, har ingenting med själva lagstiftningen att göra. Det är politik.

 6. Nyliberal Says:

  En del höll till utanför riksdaghuset. Det var ju där piratpartiet hade sin manifestation på förmiddagen. Sen var det ju inte direkt bidragsvänstern som protesterade. De flesta har jobb.

 7. Tobias Johansson Says:

  Jadu Ole, då gäller Europakonventionen vilken står över svensk lag. Bara för att FRA bröt mot den tidigare legitimerar inte det de gjort. Snarare visar det deras ovilja att följa befintliga lagar och regler vilket befäster min övertygelse att de inte skall få tillgång till vår internettrafik.

  Även med det stramaste regelverk om hur de får lyssna på informationen kommer att bygga på god vilja från FRAs sida, men hur ska vi kunna lita på dem när de bevisligen skitit i gällanda lagar tidigare?

 8. Tobias Johansson Says:

  I Europakonventionen står det alltså uttryckligen att det FRA sysslar/har sysslat med ej är tillåtet.

 9. Rille Says:

  ”Vilken lag ska gälla när man rivit upp FRA-lagen och tillsatt en parlamentarisk utredning på okänd framtid?”

  Vad sägs om svensk grundlag och Europakonventionen? Det funkar inte så att bara för något inte är extremt uttryckligen (mer än grundlagen och Europakonventionen) förbjudet, så är det automatiskt tillåtet för staten. Det är ren bullshit, speciellt FRAs f.d. GD till och med erkänner det är olagligt.

 10. Ole Dolyckan Says:

  Nyliberal:

  Det är fortfarande en genant flopp för alla FRA-motståndare som bröstat upp sig under sommaren men kan bara krysta fram 300 pers när det gäller…:-D

 11. Ole Dolyckan Says:

  ”Snarare visar det deras ovilja att följa befintliga lagar och regler vilket befäster min övertygelse att de inte skall få tillgång till vår internettrafik”

  Du vill alltså att FRA ska försvinna och Sverige ska förlita sig på utländsk underrättelseinformation? Är det riktigt smart tycker du, Tobias?

 12. Ole Dolyckan Says:

  ”I Europakonventionen står det alltså uttryckligen att det FRA sysslar/har sysslat med ej är tillåtet.”

  Nej det gör det inte. Lagrådet har redovisat att FRA-lagen INTE bryter mot svensk grundlag eller Europakonventionen. Det är fakta. Allt annat är spekulation.

 13. Ole Dolyckan Says:

  ”Vad sägs om svensk grundlag och Europakonventionen?”

  Ehhh….Du förstår nog inte riktigt, Rille. För att FRA ska kunna existera måste det finnas en speciell lag för just FRA eftersom 100% personlig integritet och FRA inte går att kombinera. Det handlar om en balangång.

  Annars är vi tillbaka i det laglösa och slapphänta hanterandet av FRA som sossarna uppvisade under 12 år vid makten då man sket fullständigt i den personliga integriteten…

  Eller du kanske föredrar att Sverige står helt utan underättelseinformation när Sverige ska stå för EU:s ordförandeskap nästa år? Låter det smart tycker du, Rille?

 14. Pelle Plutt Says:

  Det är faktiskt bättre att FRA-s verksamhet är oreglerad än en lag som ger FRA en central avtappningspunkt för all svensk nättrafik. Än så länge kan de inte tvinga till sig all trafik, utan får bara en fragmentarisk bild…

 15. Jonas Says:

  Varför tramsar du så där? Brihed har väl knappast gjort sig förtjänst av sånt?

  Det var ju två demonstrationståg som gick till plattan, och om det var 300 pers i det ena på förmiddagen så låter det ju inte orimligt att deltagarantalet toppade kring 1000 vid lunchtid. Så värst svårt matematik är det väl ändå inte. Eller?

  Vad gäller frågan har ingen av motståndarna argumenterat för att lägga ned FRA vad jag vet. Frågan har mött kritik från allt från säpo till internetoperatörerna, så det finns ingen anledning att bagatellisera.

  Clarence Crafoord har ganska tydligt redogjort för varför lagen inte håller för europakonventionen tycker jag. Prejudikaten är ganska tydliga. Men du kan säkert läsa själv på webben.

 16. Fredrik Says:

  För första gången, och kanske den sista, håller jag med OLE.
  Det är en megaflopp. Det var ung lika mycket folk på Sergels Torg som när St Clara Kyrka kommer med sin vagn innehållande smörgåsar och kaffe till de hemlösa. Det visar ju bara att detta är en kampanj med mycket ord men med lite folk.

 17. Gertkvist Says:

  ”Nej, den FRA-lag som nu finns ska ses som ett grundskydd …”

  Ett obegripligt grundskydd genomdrivet av oinsatta riksdagsledamöter som föll till föga för gruppmobbning.

  Ett grundskydd som inte skyddar mot något. Ett grundskydd som ignorerar att FRA konsekvent brutit mot alla regler och begränsningar för sin verksamhet.

  Det är rena nyspråket: Krig är fred, frihet är slaveri och totalövervakning är grundskydd.

 18. Ole Dolyckan Says:

  ”Det är faktiskt bättre att FRA-s verksamhet är oreglerad än en lag som ger FRA en central avtappningspunkt för all svensk nättrafik.”

  Okunskapen hos FRA-motståndarna blir bara sämre och sämre…FRA ska avlyssna utländsk trafik för att skydda vårt land. Det är en maskin som läser av ettorna och nollorna i trafiken. Om maskinen upptäcker att dina ettor och nollor kommer från Sverige så blir trafiken inte skannad. FRA-motståndarna krystar fram att detta kränker den personliga integriteten. Det är patetiskt!

  Att du önskar att FRA återgår till det tillstånd som de slapphänta socialdemokraterna försatte FRA i visar att du är fullkomligt okunnig i svensk underättelsetjänst. FRA spanade i kabel hur som helst när sossarna hade makten och sket fullständigt i den personliga integriteten…

  I och med den nya FRA-lagen skyddas vi medborgare mer än någonsin.

 19. Ole Dolyckan Says:

  ”Det var ju två demonstrationståg som gick till plattan, och om det var 300 pers i det ena på förmiddagen så låter det ju inte orimligt att deltagarantalet toppade kring 1000 vid lunchtid.”

  Önsketänkande. Förbipasserande är inte deltagare i ett demonstrationståg.

  ”Vad gäller frågan har ingen av motståndarna argumenterat för att lägga ned FRA vad jag vet.”

  Ehhh…Du har dålig koll på de dina…

  ”Clarence Crafoord har ganska tydligt redogjort för varför lagen inte håller för europakonventionen tycker jag.”

  Jag tycker man ska följa vad Lagrådet sagt dvs vad de som jobbar med att ta fram lagar hela dagarna säger. De säger att FRA-lagen INTE strider mot grundlagen eller europakonventionen…

 20. Pelle Plutt Says:

  ”I och med den nya FRA-lagen skyddas vi medborgare mer än någonsin.”

  Pyttsan. Misstag och missbruk kommer alltid att ske oavsett lagar. Därför är det enda riktiga skyddet att undvika insamling och koncentration av datan.

  Dessutom verkar ju ett av de viktigaste skälen för lagen vara att kunna skaffa ”bytesvara” för att kunna handla med andra underrättelsetjänster. Då sitter den personliga integriteten verkligen löst!

 21. Ole Dolyckan Says:

  ”Pyttsan. Misstag och missbruk kommer alltid att ske oavsett lagar.”

  Visst, men den personliga integriteten är 100% större nu än innan eftersom den var på noll innan den nya FRA-lagen. Du föredrog det va? ”Ignorance is bliss” som man säger…

  ”Dessutom verkar ju ett av de viktigaste skälen för lagen vara att kunna skaffa “bytesvara” för att kunna handla med andra underrättelsetjänster.”

  Nej, det är knappast ett av de viktigaste skälen. Man vet inte ens om det förekommit. Någonsin. Det var något som Carl Bild antydde skulle kunna inträffa…Hur vet du att det är ”ett av de viktigaste skälen”? Vet du eller babblar du bara?

 22. Ewigland Says:

  Måhända att det inte var fler än 300 på plats och att Svart Måndag hade hoppats på fler deltagare än vad som kom, men stämningen var ändå mycket bra och för mig som vanlig deltagare kändes det på alla sätt värt ansträngningen att ta mig ned till huvudstaden. Demonstrationen i dag var ju framför allt menad som en punktmarkering under riksdagens öppnande, som råkade vara en helt vanlig vardag.

  Själv rusade jag till tåget så fort mina föreläsningar var slut för dagen och hann med att se de allra flesta talen på Sergels Torg men tyvärr inte gå i tåget. Det var nog många med mig som medverkade en kortare stund pga. arbete, studier eller andra förhinder.

  Som jag har förstått det så skall det bli ännu en demonstration, om jag inte missminner mig så blir det någon dag i oktober, förhoppningsvis en helgdag. Kanske kommer det fler till den, om den ligger bättre till?

 23. Tor Says:

  Ytterligare integritetsreglering (med kontrollfunktioner som har alla förutsättningar för att inte fungera speciellt väl, vilket historien visar – juridik och praktik är olika saker) är en klen tröst i jämförelse med en ökad informationstillgång till vår privata kommunikation på flera tusen procent.

  300 personer är nog aningen i underkant skulle jag säga.

 24. Pelle Plutt Says:

  Jodå, byteshandeln är mycket viktig. Det erkänner både Åkesson och Tunberger från FRA. Man lär inte fånga så många talibanmail genom att avlyssna i Sverige, så det är klart att man måste byta till sig något användbart. Även om regeringen ska godkänna utbyte, så kan man inte överblicka informationen och var den hamnar till slut. Av all insamlad data kommer en del att hamna i fel händer.

 25. Johnny Scharonne Says:

  Man ska aldrig lita på tidningar. Nästan hela Sveriget höll med demonstranterna, men allt siffrorna 300-1000 visar är hur fega och lata svenska folket är som inte kan stå upp för det de tycker.
  Huvudsaken är att vi få som demonstrerat plus bloggarna och medier påverkat riksdagen och visat upp hur ”demokratiskt” Sverige egentligen är. Skrämmande. Hur många tror du kommer våga dyka upp på demonstrationer eller blogga när åsiktsregistrering blir lagligt? 😛

 26. Andreas B Says:

  Jodå, jag kan hålla med om det du skriver. Om det inte är en flopp så är det i alla fall nära på. 3000-6000 är lite väl optimistiskt. Det trodde jag aldrig det skulle bli. Jag tippade på ca 1000-1500 med tanke på att det var mitt i veckan. Att det är höst och att alla kommit tillbaka till jobbvardagen igen gör det inte bättre. Sammanlagt tror jag antalet protesterande hamnade på runt 1000, om man slår samman alla som kom och gick i de olika aktiviteterna i Stockholm.

  Det är visserligen inget att skryta om. Däremot känns det positivt av andra skäl. Just nu finns det en majoritet i Riksdagen som är negativa till nuvarande lag. Och jag tror många känner att motståndet mot ”FRA-lagen” är större bland folket än vad dagens magra demonstrationer vittnade om.

 27. Ole Dolyckan Says:

  ”Demonstrationen i dag var ju framför allt menad som en punktmarkering under riksdagens öppnande, som råkade vara en helt vanlig vardag.”

  BS. Detta skulle vara dagen då 6000 FRA-motståndare skulle uppvisa sitt ”folkliga motstånd”. Det blev samma 300 pers som häckade utanför Riksdagen den 19 juni som kom…En pinsam flopp kallas det, Ewigland! Inget annat…

 28. Ole Dolyckan Says:

  ”Jodå, byteshandeln är mycket viktig.”

  Det vet du ingenting om, Pelle Plutt…

 29. Ole Dolyckan Says:

  ”Man ska aldrig lita på tidningar.”

  Varför? För att de nu äntligen avslöjar att FRA är en extremistgruppering utan folkligt stöd?

  ”Hur många tror du kommer våga dyka upp på demonstrationer eller blogga när åsiktsregistrering blir lagligt?”

  Garanterat fler än när ni bonnläppar irrar omkring i Stockholm och tror att ni är några slags demokratiska frihetshjältar…

 30. Ole Dolyckan Says:

  ”Sammanlagt tror jag antalet protesterande hamnade på runt 1000, om man slår samman alla som kom och gick i de olika aktiviteterna i Stockholm.”

  Det kallas förbipasserande, Andreas…

  ”Just nu finns det en majoritet i Riksdagen som är negativa till nuvarande lag.”

  Detta gäng med okunniga folkparti-tanter. Samma gäng som har ett förslag att FRA måste ha brottsmisstanke för att utöva sin verksamhet!!! De har inte fattat ett j-vla dugg om FRA:s verksamhet. De är sjukt dåligt pålästa och deras förslag är så korkat att klockorna stannat och vridit tiden bakåt.

  Att de överhuvudtaget får vistas ute utan assistent, karta och kompass ska ses som en framgång….Att de anslluter sig till FRA-motståndet visar vilken obegåvad samling extremister ni är…

 31. Tor Says:

  Ole Dolyckan:
  ”Det kallas förbipasserande, Andreas…”

  Nej, de kallas för människor med ett jobb som inte kan vara borta från det hela dagen, eller som tyckte att det räckte att stå och frysa hälften av dagen för att visa sitt stöd.

 32. Ole Dolyckan Says:

  ”Nej, de kallas för människor med ett jobb som inte kan vara borta från det hela dagen, eller som tyckte att det räckte att stå och frysa hälften av dagen för att visa sitt stöd.”

  Nej, Andreas. Nej till FRA är ett gäng extremister. Detta är uppenbart för alla efter 5-6 demonstrationer då ni enbart lyckats locka 300 pers. per gång.

  Nej till FRA drar mindre folk än en standarddemonstration av Nationalsocialisterna i Växjö eller ett gig av Rock-Olga i Faluns hembygdsförening…

  Har du tänkt på att den dåliga uppslutningen kanske beror på att de flesta i Sverige ser er FRA-motståndare som smutsiga punkare, anarkister, gnällkärringar och puerila samhällsparasiter, Andreas?

 33. Ole Dolyckan Says:

  Jag kan även meddela att 365 personer läst detta blogginlägg vilket överensstämmer ganska väl med det totala antalet demonstranter på Sergels Torg igår…:-D

 34. Andreas B Says:

  ”Det kallas förbipasserande, Andreas…”

  Nja, definitionsfråga där jag inte kan hålla med dig. Jag var där under två timmar innan jag var tvungen att rusa till jobbet. Såg mig själv mer som deltagare än förbipasserande då jag var där (hade aldrig passerat där under arbetstid i annat fall).

  Jag varken försöker försvara eller förmildra något. Det var dåligt deltagande, helt klart. Men jag tror min uppskattning på runt 1000 pers allt som allt är ganska korrekt.

 35. Johnny Scharonne Says:

  ”Garanterat fler än när ni bonnläppar irrar omkring i Stockholm och tror att ni är några slags demokratiska frihetshjältar…”

  Haha, w0t? du har ju verkligen ingenting att komma med 😀 Vem som helst kan pwna dig anytime.

  Jag kan erkänna att det var alldeles för få människor som dök upp, men vi har i alla fall ett jävligt mycket större stöd än de som tycker FRA-lagen är bra.

 36. Ole Dolyckan Says:

  ”Men jag tror min uppskattning på runt 1000 pers allt som allt är ganska korrekt.”

  Hur definierar du en demonstrationsdeltagare? En person som stannade till på väg tillbaka från lunchen och lyssnar på några tal. Är det en demonstrationsdeltagare? Du får ursäkta men jag tror mer på Polisen, DN, SvD och Aftonbladet är dig, Andreas…

  ”Jag kan erkänna att det var alldeles för få människor som dök upp, men vi har i alla fall ett jävligt mycket större stöd än de som tycker FRA-lagen är bra.”

  Låt oss göra en folkomröstning så får vi se detta breda folkliga stöd för Nej till FRA som du påstår. Jag kan meddela 300 punkare, parasiter och bidragstagare inte ligger som god grund för dina påståenden.

  Men problemet är att ni tomtar inte skulle acceptera när ni åker på storstryk i en Folkomröstning heller…

 37. Ole Dolyckan Says:

  Nej till FRA = Landsförrädare som går de giriga piraternas ärenden…

  Ja till FRA = Vi vill att Sverige och den personliga integriteten skyddas mer än någonsin tidigare…

 38. Andreas B Says:

  ”Låt oss göra en folkomröstning så får vi se detta breda folkliga stöd för Nej till FRA som du påstår.”

  Ja, tack. Låt oss göra en folkomröstning. Tror dock inte dina meningssympatisörer i regeringen är lika övertygade om seger som du tycks vara =)

 39. Amanda Brihed Says:

  Piratpartiets demo utanför Riksdagen vid Mynttorget drog cirka 500 demonstranter. Det var ungefär 500 personer som gick från Norrmalmstorg till Sergels Torg. Som mest befann sig cirka 1200 personer på Plattan under dagen, vilket jag håller med om är väldigt litet. Men att folk kommer och går under en så lång demonstration får man räkna med. Sällan var antalet personer på Plattan mindre än 5-600 personer.
  Till det bör vi räkna ytterligare 500 personer i Malmö och cirka 1500 demonstrerande i Göteborg. Det ger cirka 3000 demonstranter under en och samma dag. Ytterligare något tusental om man räknar de personer som kom och gick under tiden demonstrantionerna.
  Lägg därtill mediebevakningen och utsändningen av hela demonstrationen på Sergels Torg från SVT24 tidigare idag. Lägg till det att vi presenterade 6 st folkpartistiska riksdagsledamöter som ställde sig mot lagen och väl över trettio talare som representerade hela det politiska spektrat inkl. ungdomsförbunden, Tidningsutgivarna, SJF, Centrum för Rättvisa, RFSL, Unga Rörelsehindrade och ett par andra organisationer.
  Nej, jag tycker nog inte man kan kalla det för en flopp. Motionen kommer att tas upp i höst, och med den faller FRA-lagen.
  Bortsett från det kalla vädret som visserligen drog färre än jag hoppats, tycker jag nog att det hela blev en väldigt intressant styrkedemonstration ändå.
  Vi har tålamod. Vi fortsätter kämpa. Vi tänker inte tystna. Men den kompakta tystnaden från regeringshåll blir mer och mer pinsam. Snart blir den så kompakt att Rosenbad riskerar implodera.

 40. Tor Says:

  ”Nej, Andreas. Nej till FRA är ett gäng extremister. Detta är uppenbart för alla efter 5-6 demonstrationer då ni enbart lyckats locka 300 pers. per gång.”

  För det första så heter jag inte Andreas. För det andra var det många fler än 300 som var ute och demonstrerade i Stockholm under dagen. Om åsikternas radikalitet ska mätas utifrån antal förespråkare, så är det naturligtvis alliansen som består av extremister. De har ju enligt SIFO inte stöd av ens en tredjedel av väljarna.

  Du verkar inte mottaglig för att kritiken kan yttra sig på fler sätt än handgripliga demonstrationer så jag vet inte om det är meningsfullt att fortsätta diskutera. Jag instämmer med Andreas B – en folkomröstning skulle jag välkomna.

 41. Ole Dolyckan Says:

  ”Det var ungefär 500 personer som gick från Norrmalmstorg till Sergels Torg.”

  Önsketänkande. Det var 300 personer. Max.

  ”Som mest befann sig cirka 1200 personer på Plattan under dagen”

  Återigen önsketänkande. Det finns bildbevis. Antingen ser du dubbel eller så kan du inte räkna, Amanda.

  ”Det ger cirka 3000 demonstranter under en och samma dag.”

  Önsketänkande en tredje gång. Nu ser vi att det krävs en hel del fantasi för att vara FRA-motståndare. Se ovan svar.

  ”Lägg därtill mediebevakningen och utsändningen av hela demonstrationen på Sergels Torg från SVT24 tidigare idag.”

  Att er extremistgruppering är medias gullegris behöver du inte påpeka. Vi vet det. Men du verkar inte fatta att ni är en simpel dokusåpa!

  ”Lägg till det att vi presenterade 6 st folkpartistiska riksdagsledamöter som ställde sig mot lagen”

  Dumskallar finns överallt. De dyker oftast upp hos sossar och kommunister men det finns en del folkpartister också…

  ”…och väl över trettio talare som representerade hela det politiska spektrat inkl. ungdomsförbunden, Tidningsutgivarna, SJF, Centrum för Rättvisa, RFSL, Unga Rörelsehindrade och ett par andra organisationer.”

  Det blir alltså 10 demonstrationsdeltagare per talare. Om man räknar med de som talade…Nej till FRA är århundradets mest överexponerade och överskattade extremister.

  ”Nej, jag tycker nog inte man kan kalla det för en flopp.”

  Ehhh…Du saknar kunskap i hur FRA fungerar och nu uppvisar du en förbluffande brist på omdöme. Minns vad jag skrev om fantasi några rader upp? Vild fantasi ska det vara…

  ”Motionen kommer att tas upp i höst, och med den faller FRA-lagen.”

  Så enkelt är blir det inte.

  ”Vi har tålamod. Vi fortsätter kämpa. Vi tänker inte tystna.”

  Ja, gör det. Bara ni inte gör de på skattebetalarna bekostnad. Det är ju väldigt få personer i er extremistgruppering som har jobb och bidrar till samhället och vår välfärd…

 42. Pn Says:

  ”Det är destruktivt. Vilken lag ska gälla när man rivit upp FRA-lagen och tillsatt en parlamentarisk utredning på okänd framtid? Ska FRA vara lika laglöst som under sossarnas tid? Då den personliga integriteten var helt oskyddad. Ska vi ha det så igen? Och i väntan på vad? Samma FRA-lag som man tog bort? Motståndarna har ju inga som helst förslag på tillägg till lagen. De vill ju bara ta bort lagen!”

  Utredningen skall få påvisa hur Sverige bör bedriva sin underrättelsetjänst det är väll motståndarnas förslag.

  Sedan angående vad som skall gälla under tiden utredningen pågår.
  River man upp lagen så kommer ju inte FRA få tillgång till kabel informationen alltså slipper vi i från de flesta integritetsproblemen.

 43. Ole Dolyckan Says:

  ”Utredningen skall få påvisa hur Sverige bör bedriva sin underrättelsetjänst det är väll motståndarnas förslag”

  Konsekvenserna av att FRA-motståndarna vill ”riva upp” och tillsätta en utredning blir just de som jag redan beskrivit,Pn…

  ”River man upp lagen så kommer ju inte FRA få tillgång till kabel informationen alltså slipper vi i från de flesta integritetsproblemen.”

  Ehhh…Du har helt fel, Pn. Du glömmer bort att alla kränkningar skett då FRA varit laglöst pga av socialdemokraternas slapphänta hantering av FRA. Oskyldiga privatpersoners e-post skannades av när sossarna satt vid makten. INTE med den borgerliga. Inga kränkningar har skett med den borgerliga regeringen. De vill reglera FRA så att dessa kränkningar ska undvikas. För detta får de nu utstå kritik. Det är sjukt!

  Om FRA blir laglöst tvingas FRA spana i kabeln olagligt. Så har skett tidigare och så kommer att ske om det händer igen.

 44. Pn Says:

  Ole Dolyckan
  Jo att FRA’s verksamhet kan behöva regleras kan säkert vara helt rätt
  men man måste hålla isär frågorna ”FRAs nuvarade verksamhet” och ”att ge tillgång till ALL kabel trafik”

 45. Ole Dolyckan Says:

  Pn:

  Men – vi behöver underrättelseinformation i Sverige. Den sköter FRA. När sossarna hade makten tvingades de att spana i kabel olagligen och i hemlighet. Om man säger till FRA att återgå till detta tillstånd så kommer de att tvingas göra samma sak som under sossarnas tid. Att spana i kabel olagligen och i hemlighet.

  Den borgerliga regeringen vill begränsa den kränkning av integriteten som det innebär när FRA är i detta laglösa tillstånd.

  Vad skulle en parlamentarisk utredning komma fram till tror du? Jag tror att den kommer fram till att den lag som de ”rev upp” var ett fullgott skydd för den personliga integriteten…Det vill säga att riva upp FRA-lagen är destruktivt och fullkomligt meningslöst…

 46. Pn Says:

  Ole Dolyckan

  Detta är ganska intresant vi har lite olia tolkning av följderna av en uppriven lag och den tidigare ”olagliga spaningen”.

  För är just tvingandet av Internet Leveratörerna att vidarebefodra all trafik till FRA som jag anser det mest farliga ligger i.

 47. Ole Dolyckan Says:

  ”För är just tvingandet av Internet Leveratörerna att vidarebefodra all trafik till FRA som jag anser det mest farliga ligger i.”

  Det förstår jag inte. Är det farligt att en maskin som endast förstår ettor och nollor söker i en flod av ettor och nollor efter en speciell kombination av ettor och nollor i syfte att skydda vårt land?

  Lägg därtill att denna speciella kombination av ettor och nollor måste komma från utlandet.

  Om man alltså sitter i Sverige och mejlar på en Hotmailadress till en svensk mejlserver så kommer mejlet att hamna i floden som kan skannas av FRA. Men det gör det ju redan idag av ett stort antal utländska motsvarigheter till FRA så det är ett eget val man får göra. Innehåller ditt mejl inte den speciella kombinationen av ettor och nollor så existerar inte mejlet för FRA.

  Skickar man ett mejl från en svensk mejlserver till en annan svensk mejlserver eller utländsk mejlserver så kommer detta mejl INTE att hamna i floden av trafik som kan skannas av FRA!

  Jag har väldigt svårt att förstå att man kan känna sig kränkt över att vi har en maskin som enart förstår ettor och nollor som skyddar oss mot yttre hot. Blir du kränkt när ditt anti-virusprogram skyddar dig mot virus också, Pn?

 48. ArneLax Says:

  Dessa samlingpunkter för kommunikation mellan länder och över gränser är inget nytt om någon tror det. De har alltid funnits. Det nya äratt ge FRA tillstånd att tadel av den information som går där i kablarna. En information som FRA inte kan ta in mer än en mikroskåpisk del av. Det går inte massavlyssna. Det är resursmässigt helt omöjligt. Att försöka hitta ett mjl i den informationen är hur svårt som heltst men det går teorietiskt. Men det kostar resurser. Skulle då FRA slösa sina resurser på, i deras eller i deras kunders ögon, tämligen värdelös underrättelseinformation som privata mejl. Mejl som inte hör ihop med stor underrättelseinformation eller trafikförhållanden som ger svar på vilka som pratar med vilka? . Jag tror inte det men kontrollen för att göra detta måste förbättras innan lagen skall få mitt godkännande.

 49. Orka.. Says:

  ”Blir du kränkt när ditt anti-virusprogram skyddar dig mot virus också, Pn?”

  – Haha, ja för mitt virusprogram skickar ju vidare informationen i alla mina mail till folk jag känner så fort det upptäcker att jag skrivit ”terrorist” i en mening. *ironi*

  ”Skickar man ett mejl från en svensk mejlserver till en annan svensk mejlserver eller utländsk mejlserver så kommer detta mejl INTE att hamna i floden av trafik som kan skannas av FRA!”

  – Du vet att även om du skickar mail till din granne så går det väldigt ofta genom servrar som ligger utomlands, vilket ger dem rätt att lyssna av det. Större delen av kommunikationen på nätet går utanför Sveriges gränser.

  ”Om man alltså sitter i Sverige och mejlar på en Hotmailadress till en svensk mejlserver så kommer mejlet att hamna i floden som kan skannas av FRA. Men det gör det ju redan idag av ett stort antal utländska motsvarigheter till FRA så det är ett eget val man får göra”

  – Först och främst motsäger du dig själv. Och så vitt jag vet är det inte tillåtet för andra länder, säg USA, att komma hit och göra husransakan för att jag skrev ”bomb” i ett mail.

  ”Det förstår jag inte. Är det farligt att en maskin som endast förstår ettor och nollor söker i en flod av ettor och nollor efter en speciell kombination av ettor och nollor i syfte att skydda vårt land? ”

  – Det handlar om principen, att regeringen eller ett organ till regeringen samlar information om sina invånare. Det spelar ingen roll om det är 100% säkert, det ska inte vara tillåtet ändå. Och dessutom, vem tror du seriöst att du skyddar genom att göra detta?

  Hur många terrorister tror du dagligen mailar till Sverige och berättar om sina nästa bombdåd? Nä just det, inga, terrorister är ffs inte dumma i huvudet, de är mer eller mindre välorganiserade organisationer.

  Så den enda praktiska användningen för den här informationen (som är helt värdelös) blir då som bytesvara. Men varför, vill vi byta till oss information om terroristceller i Afghanistan för att sedan attackera dem? Vad händer då, jo du har gjort Sverige till ett mål. GRATTIS, Mission accomplished!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: