Sveriges Radios statistik = lögner

Om någon fortfarande lever i den naiva föreställning att Sveriges Television och Sveriges Radio är partipolitiskt obundna tycker jag att ni gör er av med detta genast…

Jag orkar inte räkna alla gånger som sosse-tv och sosse-radio uppvisat sina vidriga sosse-propaganda/lögner i sitt rikstäckande media. Men nu har det alltså skett ännu en gång….

SR har – i sin hänsynslösa attack mot Jan Björklund i radioprogrammet ”Kris i skolan?” – använt statistik som enbart kan klassas som lögner!!! I SR:s ”undersökning” påstår de att de tillfrågat 123 ”professorer i utbildningsvetenskap” om vad de anser om vissa frågor.

1) För det första så existerar det inget enskilt universitetsämne som heter ”utbildningsvetenskap”. Det kan alltså inte finns några professorer i detta.

2) För det andra så var det endast 40 av de 123 som hade en slags professur med då i pedagogik eller didaktik. Resten av de tillfrågade hade annan blandad kunskap i ämnet. De är dock definitivt INTE professorer!!!

Inte ens Sveriges Radio hittade en riktig professor att intervjua. Av de två i programmet intervjuade ”professorer” var en filosofie doktor och en docent!

3) För det tredjeså påstår Sveriges Radio att 72 procent av ”experterna” svarade nej till att tidigare betyg och fler betygssteg ökar elevernas kunskap – i själva verket var bara 42 procent kritiska!!!

4) För det fjärde så redovisar inte SR det gigantiska bortfallet i undersökningen. Endast 58% har svarat! En så dålig svarsfrekvens gör undersökningen fullständigt otillförlitlig. Vilka som valt att avstå från att svara redovisas inte heller. SR:s ”statistik” är alltså baserad på 71 personer vars kunskap i ämnet är tveksamt!!!

”Sveriges Radios så kallade undersökning är alltså en blandning av ofullständigheter, felaktigheter och ren osanning. Det är väl magstarkt från en redaktion som anklagar motparten för felaktig statistik.” – Lars Henric Ekstrand

Nu väntar jag på en offentlig ursäkt från SR och av de som framställde denna undersökning som en slags sanning baserad på professorer erfarenhet och kunskap. Detta är en gigantisk skandal!

http://www.expressen.se/debatt/1.1302766/fuskstatistik-bakom-sr-s-bjorklundattack

http://www.politikerbloggen.se/2008/09/18/12037/trackback/

B

T

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: