MS Explorer vs. FRA

Om FRA-motståndare vore så engagerade i att skydda sin personliga integritet som de påstår så skulle de väl reagera om det fanns något som kränkte dem mer än FRA någonsin kan komma att göra?

Men nej så är det inte. För även om MS Explorer, Google Chrome och Facebook kränker den personliga integriteten mer än FRA någonsin kan komma att göra så uteblir reaktionerna från FRA-motståndarna.

Detta trots att all personlig information som läggs upp på Facebook ägs av ett företag i USA. Varenda musklick, varenda konversation, varenda bild, varenda åsikt registreras och sparas på en server i USA. Detta trots att om man har en Hotmail-adress så skannas all mejl därifrån och till – av ett stort antal länders motsvarighet till FRA. Och trots att när den senaste webbläsaren från Microsoft våldsamt kränker den personliga integriteten genom att registrera varenda tangenttryckning och musklick,  varje besök på webbsidor man gör och hur länge man besöker sidan.

Var är ”bloggbävningen” mot integritetskränkande webbläsare?

Mot bakgrund av detta så anser jag därför att denna ”bloggbävning” mot FRA pådrivs på av socialdemokraterna för att få en ”legitim” anledning att kasta skit på den borgerliga regeringen.

Likaså är det med anti-virusprogram på datorn. Om FRA-motståndarna brydde sig något om den personliga integriteten skulle de surfa på nätet utan anti-virusprogram. Detta eftersom anti-virusprogrammet skannar av varenda inkommande och utgående e-post. Programmet skannar av alla webbsidor man besöker. Programmet skannar av information på hårddisken i jakt på virus, trojaner och maskar – i jakt på yttre hot.

Var är den stora ”bloggbävningen” mot integritetskränkande anti-virusprogram på datorerna?

Mot bakgrund av detta så anser jag återigen att denna ”bloggbävning” mot FRA pådrivs på av socialdemokraterna för att få en ”legitim” anledning att kasta skit på den borgerliga regeringen.

PS. När du läst detta blogginlägg så vet Microsoft hur länge det tog för dig att läsa det. DS.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1745605.svd

http://aftonbladet.se/nyheter/fralagen/article3331702.ab

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=828807

B

T

Annonser

2 svar to “MS Explorer vs. FRA”

 1. Gäst Says:

  Det är frivilligt att använda Microsofts skitgrejer(jag har inte använt det på över 3 år), virusprogram använde jag iofs inte då jag hade windows heller. det är frivilligt att lägga upp bilder på facebook då man står naken i farstun och sniffar på skorna. Ser du skillnaden?
  Det är dessutom värre att den egna staten avlyssnar en än en främmande stat, eftersom den egna staten kan göra större skada mot en i vardagslivet.

  Jag kan garantera att MS inte vet hur länge det tog för mig att läsa bloggeinlägget .

 2. Ole Dolyckan Says:

  Det är frivilligt att använda Hotmail. Dessa mejl skannas redan idag av utländska motsvarigheter till FRA. Dessa mejl kan komma att hamna i floden av trafik som FRA kan skanna av med sina maskiner.

  Om man mejlar från en svensk mejlserver till en utländsk eller svensk mejlserver så kommer den INTE hamna i floden av trafik som FRA kan skanna av…

  Ser du inte sambandet?

  Det är frivillig att utsätta sig för den ev. spaning som FRA:s maskiner kommer att göra….FRA-lagen är till för att förminska de kränkningar som FRA tvingades till under socialdemokraternas tid vid makten. Det finns inget trovärdigt motiv att riva upp lagen. Det finns inga fler trovärdiga tillägg som kan göras än de som redan gjorts och de som planeras att göras…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: