Pensionärer – gnäll på rätt regering!

Varje vecka är det en eller flera ”pensionärer” som skriver insändare och klagar på alliansregeringen. Pensionärerna borde sluta gnälla.

Nuvarande beskattning av våra pensioner är inte högre än den var före alliansens maktövertagande. Då accepterades nivån, trots att det var den socialistiska regeringen, s, v, mp, som försämrade villkoren för pensionärerna.

Det var s, v, mp-regeringen som överförde pensionskapital från AP-fonderna till statskassan, det var s, v, mp som inte kompenserade pensionärerna för inflationen, det var s, v, mp som konfiskerade en betydande del –17 miljarder – av de privata pensionsförsäkringarna, det var (s, v, mp), som införde en avkastningsskatt på de privata pensionsförsäkringarna, som gladeligen togs ut även på negativ avkastning.

Skillnaden mellan s, v, mp-regeringen och alliansen är att alliansen arbetar för att återställa pensionerna. Pensionerna höjs i år med cirka 4 000 kronor och nästa år med cirka 6 000 kronor. Det är trots allt en bit på väg till att återställa vad som s, v, mp-regeringen tog från pensionärerna.

Pensionärernas kritik av de styrande kommer således minst tio år för sent. Det som är så förunderligt och förvånande är att man inte framförde kritik mot den regering som försämrade pensionärernas ekonomi, men klagar bittert över den regering, som successivt förbättrar pensionärernas levnadsstandard.

/Rolf Nylander

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: