Pension är INTE uppskjuten lön!

Pension är INTE uppskjuten lön. Det är bidrag som betalas av oss som arbetar. Men om det vore uppskjuten lön så skulle de gamla gökungarna som nu står och hytter med nävarna och gapar efter mer tillsammans med PRO – ha ännu mindre i pension!

En person född 1940-1943 har nämligen i genomsnitt endast betalat 21,7 procent i skatt under sin livstid. Så de som nu står och gapar efter mer har som enda generation i Sverige fått behålla 80% av sin lön! De som nu står och gapar efter mer är de som bidragit minst till vår gemensamma välfärd!

En 35-åring i dagens samhälle har betalat mer i skatt än dagens pensionärer! Det säger ganska mycket om vilken vidrigt egoistisk mentalitet som står bakom det socialdemokratiska PRO:s pensionskrav.

Nu har den borgerliga regeringen sett till att de fattigaste pensionärerna får ett mycket bra tillskott i sina tunna plånböcker. Tunna plånböcker som plundrades hänsynslöst av den förra sosse-regeringen. Den borgerliga regeringen satsar nu mer på de fattigaste pensionärerna än på forskningen i Sverige! Det säger ganska mycket om vilken mentalitet som den borgerliga regeringen har – att hjälpa de svagaste mest! Att ge de som har minst mest!

Men de som nu står och gapar störst och mest är PRO – Pensionärernas Riksorganisation som består av 95% socialdemokrater. De kräver att vi arbetande skattebetalare ska punga ut med 50 miljarder trots att PRO vet att det är ohållbart i längden – trots att PRO vet att det skulle göra att kommande generationer kommer få ännu mindre i pension – trots att PRO vet att det skulle leda till att låginkomsttagare skulle tvingades bli av med den tusenlapp som den borgerliga regeringen ordnat åt dem – trots att PRO vet att de är de rikaste pensionärer som Sverige någonsin haft och någonsin kommer att ha.

De som diskriminerar pensionärer i Sverige är facket, socialdemokraterna och de övriga vänsterpartierna – då de försöker lösa långsiktiga problem med kortsiktiga lösningar. Alla får lida för deras ”quick fixes”. Det leder bra till ekonomiska och humanitära katastrofer sådana som vi redan sett 1990 och 2006.

Men detta är tydligen inget som bekymrar de stolta men inte nöjda socialdemokraterna i PRO…

http://www.politikerbloggen.se/2008/09/24/12068/trackback/

B

T

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: