S valstrategi: göm våra kommunister!

Styrd av populism så är det tydligt att Mona Sahlin lyssnat av vad folk tycker. Folk hatar Pär Nuder – han fick kicken. Folk hatar Marita Ulvskog – hon utvisas. Mona gör alltså en ”Margareta Winberg” och skickar iväg ännu ett oönskat element i partitoppen medan hon fortsätter kopiera den borgerliga regeringen för att ha ett partiprogram för hennes Nya Laxrosa Socialdemokrater.

Men hon ersätter Marita Ulvskog med en riktig räv – den manliga versionen av Marita Ulvskog – Peter Hultqvist. Peter Hultqvist är en Göran Greider sosse/kommunist precis som hans företrädare. Ur askan i elden kan man säga. Är detta bara ett spel för att hålla alla andra sosse/kommunister i partiet i schack?

För även om det utåt sett ser ut som att det är S och Mp som ska försöka bilda enighet och en vänsterallians så måste S ändå bilda ett regeringsalternativ med smyg-kommunisterna i Vänsterpartiet. Så är det bara. Och vad tycker de 245,000 borgerliga väljarna som just nu står och vrider på sig hos Mona?

Ska Mona lyckas sopa igen spåren av kommunism hos Socialdemokraterna? Ska Mona lyckas att lura 245,000 borgerliga väljare med hennes dubbelspel att S bara vill bilda vänsterallians med Mp?

Om inte jag minns fel så sa Mona Sahlin att vi väljare i god tid innan valet 2010 ska få besked om regeringsalternativ och som det ser ut idag har de inte ens lyckats samlas kring ritbordet.

Nu vill vi ha besked, sossar och kommunister!

http://aftonbladet.se/nyheter/article3421718.ab

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=834306

http://www.politikerbloggen.se/2008/09/30/12109/trackback/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: