En historielektion för alla sossar!

De sossar man träffar på ute på nätet verkar fullkomligt okunniga om vad deras politik ställt till med genom åren. Antingen har de förträngt fakta, vill inte minnas eller så lever de i total ovetskap och förnekelse hur ”de oantastliga” partikamraterna våldfört sig på moder Svea? En liten historielektion kanske kan vara på sin plats..?

1982-1991: Socialdemokraterna skapade den värsta ekonomiska krisen i Sveriges historia med sin samhällsdestruktiva och cyniska ekonomiska politik. Sverige svajar hela slutet av 1980-talet och kraschar tillslut 1990. De borgerliga vinner valet 1991. Åren i opposition ägnas åt att skylla krisen på den borgerliga regeringen. De lyckas lura svenska folket och återfår makten 1994. Då hade Carl Bildt redan lyckats att vända krisen 1993. Sossarna tog över ett dukat bord.

1994-2006: Socialdemokraterna tar åt sig äran för att utländska valutaspekulanter räddar ekonomin i Sverige på 1990-talet. Socialdemokraterna tackar inte för hjälpen utan fortsätter att öka på statsskulden. De lånar pengar för att betala välfärd. PR-byrån i LO-borgen kallar det för ”Persson sanerar ekonomin efter borgarna” när Göran Persson ”lånar” pengar ur AP-fonderna som de aldrig betalar tillbaka – trots att sossarna dyrt och heligt lovar att betala tillbaka allt ”krona för krona”. S ökar klyftorna i Sverige och skapar en fördubbling av fattiga och marginaliserade. Socialdemokraterna drar ut på arbetslösheten genom att bryta samarbetet med Centerpartiet för att S ska kunna skylla arbetslösheten på regeringen Bildt och vinna valet 1998. Detta sår fröet till att S skapar det största utanförskap vi haft i modern tid i Sverige – med över en miljon människor arbetslösa, sjukskrivna, förtidspensionerade och bidragsberoende  – trots mångårig högkonjunktur, hög tillväxt, utökad statsskuld och världens högsta skatter. Socialdemokratin misslyckas trots flera år av de mest gynnsamma förhållanden en regering kan uppleva. Sossarna får naturligtvis en hård spark i arslet av svenska folket 2006 och går från maktfullkomlighet till maktlöshet över en vacker septembernatt. Socialdemokraterna påstår att de borgerliga tar över ett ”dukat bord” – när bordet i själva verket ser ut som efter en grisfest.

2006-2008: Åren i opposition har sossarna hittills ägnat åt att skylla ifrån sig utanförskapet, arbetslösheten och fattigdomen de lämnade efter sig på regeringen Reinfeldt. De anklagar den borgerliga regeringen för att höja priset på kaffebönor och citroner, oljepriset, riksbankens räntehöjningar och USA-krisen. De har kastat skit på varenda förändring som den borgerliga regeringen gjort – med en sådan rödkindad iver att de t.o.m. kastat skit på egna beslut som trädde i kraft nu under regeringen Reinfeldt. De har i samlad tropp använt sig Göran Perssonsk härskarteknik där allt regeringen gör är dåligt och de har lyckats få med sig media i klagokören. Men ska de åter igen lyckas lura svenska folket?

2010: Svenska folket bestämmer om Mona Sahlin hennes 30 rövare äntligen ska lyckas förvandla Sverige till det socialistiska U-land de eftersträvat sedan i mitten på 1980-talet? Blir det tredje gången gillt, Svensson?

Tänk så stolta men inte nöjda alla sossar skulle bli…

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=834306

http://aftonbladet.se/nyheter/article3431171.ab

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=834481

http://aftonbladet.se/nyheter/article3421718.ab

http://aftonbladet.se/nyheter/analys/lenamellin/article3431253.ab

Annonser

2 svar to “En historielektion för alla sossar!”

  1. surkille Says:

    Kanonblogg! keep up the good work!

  2. Ole Dolyckan Says:

    Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: