Det (s)juka Sverige!

Jag har tidigare på denna blogg avslöjat och bevisat att personer med låg begåvning röstar i mycket stor utsträckning på Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det inlägget gav upphov till en mindre ”bloggbävning”.

Läs blogginlägget här!

Nu har jag även undersökt sambandet mellan Försäkringskassans ohälsotal och partisympati i valet 2006. Svaret blev skrämmande likartat med mina tidigare avslöjanden!

Sveriges sjukaste kvinnor bor i:

Ljusnarsberg (S:48,41% – V:8,88%)
Oxelösund (S:50,72% – V:8,11%)
Filipstad (S:56,51% – V:8,95%)
Söderhamn (45,54% – 8,98%)
Malå (S:54,23% – 10,99%)

Sveriges sjukaste män bor i:

1. Haparanda – (S:51,37% – V:6,28%)
2. Ljusnarsberg (S:48,41% – V:8,88%)
3. Bjurholm (S:35,67% – 3,25%)*
4. Malå (S:54,23% – 10,99%)
5. Filipstad (S:56,51% – V:8,95%)

Summering: Samtliga kommuner med Sveriges högsta ohälsotal har stark eller mycket stark dominans av socialdemokraterna och vänsterpartiet. Med undantag för Bjurholm i Västerbottens län där S och V tillsammans ”bara” fick 38,92% i valet 2006.

***********

Sveriges friskaste kvinnor bor i:

Danderyd (M:59,74% – Fp:10,63%)
Lidingö (M:52,90% – Fp:11,92%)
Lund (M:29,78%% – Fp:12,33%)
Nacka (M:43,79% – Fp:10,25%)
Täby (M:53,84% – Fp:11,22%)

Sveriges friskaste män bor i:

Danderyd (M:59,74% – Fp:10,63%)
Vellinge (M:55,89% – Fp:8,78%)
Täby (M:53,84% – Fp:11,22%)
Lomma (M:44,56% – Fp:11,00%)
Lund (M:29,78%% – Fp:12,33%)

Summering: Samtliga kommuner med Sveriges lägsta ohälsotal har stark eller mycket stark borgerlig dominans.

***********

Kan detta verkligen vara en slump? Att de mest obegåvade och sjuka människorna i Sverige röstar nästan uteslutande på Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller något annat vänsterparti – medan de mest begåvade och friskaste människorna röstar nästan uteslutande på Moderaterna och andra borgerliga partier? Kan vi börja dra slutsatser?

Jag kastar återigen ut mina frågor – Är denna utbredning av obegåvning och ohälsotal i socialdmeokratiska kommuner ett hot mot vår demokrati? Hur ska detta utanförskap brytas? Hur ska detta beteendet brytas? Hur ska detta beroende – som är så fruktansvärt destruktivt för resten av Sverige – brytas?

Källor: Försäkringskassan och Valmyndigheterna

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3463041.ab

B

Annonser

9 svar to “Det (s)juka Sverige!”

 1. LeoB Says:

  Hej politikerbloggen!

  Du har inte funderat över om det är något du själv inte förstår här? Om du kanske totalt har missuppfattat något? Om det är något du inte vet?

 2. Ole Dolyckan Says:

  Vad har jag missat, LeoB?

 3. Patrik Renfors (v) Says:

  Visst är det olyckligt att sjuktalen är så höga i Oxelösund med många andra röda kommuner. Men har du insett att skiftarbete och dyligt i tung industri gör att sjuktalen ökar. Om jag talar för oxelösund, så är de mesta löntagarna anställda i tung industri i SSAB, hamnen men även i tunga slitande OB-jobb i det offentliga.
  En slipsnissekommun som danderyd och täby, har inte lika hög belastning då många jobbar kontorstid bakom ett skrivbord.

  Sedan vet jag inte var du har fått siffrorna från?

  Du skriver att (S) har 50,72% – (v) 8,11%, det är ju helt fel siffror.

  Sossarna har inte egen majoritet, de har de inte haft sedan valet 1998.

  (s) har 43 % och (v) har 11,5 % i min hemstad. Det har förvisso gått högerut, för valet innan dvs. 2002 hade (s) 47 % och v 15, 7 %

 4. Ole Dolyckan Says:

  Oxelösunds valresultat 2006 (S: 50,72% – V: 8,11%):

  http://www.val.se/val/val2006/slutlig/R/kommun/04/81/roster.html

 5. Daniel Scythe Says:

  Vad det möjligtvis visar är hur konstigt man kan tolka statistik om man bara vill.

  Det finns fler alternativa tolkningar. En skulle kunna vara att ohälsa är ett klassproblem och att de grupper som röstar åt vänster är de som lättast sliter ut sig i arbetslivet och som kanske har störst behov av hjälp när det går åt skogen. En annan tolkning skulle kunna vara att de som faktiskt är sjuka inte tycker att det verkar vara någon bra idé att rösta på partier som vill bestraffa dem för att de är sjuka.

 6. Ole Dolyckan Says:

  ”En annan tolkning skulle kunna vara att de som faktiskt är sjuka inte tycker att det verkar vara någon bra idé att rösta på partier som vill bestraffa dem för att de är sjuka.”

  Jag tror du har fel. Sjuka bestraffas inte av den borgerliga politiken. Med den borgerliga politiken får ju de sjuka rätten att åter bli friska. Med socialdemokraternas och vänsterns politik får de sjuka rätten att fortsätta vara sjuka…Att Sveriges sjukaste röstar på vänsterpartier tyder på att de vill fortsätta vara sjuka…Ingenting annat…

  Minns att utredningen kring sjukförsäkringen var en socialdemokratisk utredning. Gjord av en socialdemokrat. Utredningen kom fram till att bl.a. sjukförsäkringen var i ett skriande behov av reformering. Det var alltså med denna utredning som grund de borgerliga reformerade sjukförsäkringen.

  Så om du tror att sossarna kommer att förändra sjukförsäkringen om de får makten – tror du fullkomligt fel – även om sossarna spenderat all sin tid att kasta skit både på sin egen utredning och de förändringar den givit. S kommer att acceptera 95% av alla förändringar som den borgerliga regeringen gjort – om de får makten.

  PS. Att dessa sjuka socialdemokraterna även bor i områden som starka fästen för obegåvning gör det hela ännu mer skrämmande. DS.

 7. LeoB Says:

  Ole Dolyckan:

  Jag tror du bör fundera själv ett tag över vad du har missat. Håll bara i mi8nnet att du kanske tänker helt och hållet fel.

 8. Ole Dolyckan Says:

  ”Jag tror du bör fundera själv ett tag över vad du har missat. Håll bara i mi8nnet att du kanske tänker helt och hållet fel.”

  Ehhh…Försöker du vara pedagogisk? Berätta istället vad det är du tror att jag har missat eller dra…

 9. Ole Dolyckan Says:

  Är du säker på att det stora ohälsotalet i Oxelösund inte bara är en rest efter den förra sosse-regeringens rödblossiga iver att sjukskriva och förtidspensionera alla långtidssjukskrivna för att frisera arbetslösheten? Jag jobbade inom tung industrin på 80-talet och var inte sjukskriven en enda dag…

  Det blir min nästa undersökning nämligen…Jag ska kontrollera antalet långtidsarbetslösa – som i samband med risk för utförsäkring – istället blev sjukskrivna och förtidspensionerade i den socialdemokratiska regimen.

  PS. Det är en j-vla skam för Sveriges sk. journalistkår att jag som privatpersoner tvingas att göra sådana här undersökningar för att visa hur samhällsdestruktiv den förbannade socialdemokratiska politiken är för Sverige! DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: