A-kassan är INTE sabbad!

Jag vet inte hur många gånger jag skrivit och sagt detta: sossar beskyller alltid andra för vad de själva är skyldiga till! I detta inlägg visar sig återigen detta fula socialdemokratiska tryne upp sig i sin osminkade fulhet….

A-KASSAN 2006: max 730 kr/dag de första 100 dagarna därefter max 680 kr/dag i ytterligare 200 dagar sedan blev man utförsäkrad. Hade man tur så fick man ett Plusjobb och fick hänga upp gardiner på kommunhuset eller plocka grenar i skogen. Hade man otur så kunde arbetsförmedlaren fått i uppdrag att frisera arbetslöshetssiffrorna och kunde i princip omyndigförklara dig om du inte sjukskrev eller förtidspensionerade dig.

730 kr/dag = 1100 kr mer i månaden än idag i tre månader! Det blir alltså en skillnad på totalt 3300 kronor uppdelat på tre månader! Det är detta som oppositionen kallar ”en slakt av a-kassan”. Det är detta som Mona Sahlin kallar att ”sabba a-kassan”!!!

A-KASSAN 2008: Max 680 kr/dag från dag 1 ända tills den dag du får ett jobb!!! Det finns ingen bortre gräns för att bli utförsäkrad!!!

Arbetslösa i dagens Sverige har mer i plånboken än flertalet arbetslösa i Europa visar en jämförelse som  Corren.se gjort av arbetslöshetsersättningen i Norden, England, Tyskland, Frankrike, Österrike och Spanien. Det är bara Sverige som har en icke tidsbegränsad ersättning på en så hög nivå!!!

Så tänk nu efter, Svenssons. Är det inte i själva verket så att det är Socialdemokraterna som vill ”sabba a-kassan” när de vill sätta en bortre gräns för de arbetslösa – om de vinner valet 2010? Är det inte så att S omedvetet eller medvetet vill återskapa det misslyckande som de lämnade efter sig 2006!?

Så sluta skämmas för den nya a-kassan, alla borgare! Den nya a-kassan är perfekt anpassad till den  svenska reglerade arbetsmarknaden. Men om vi får skrota LAS så tycker jag att vi kan ge arbetslösa 90-100% i a-kassa så som i Danmark eftersom då är a-kassan anpassad till en flexibel arbetsmarknad.

KOM IHÅG: Det är Mona Sahlin och Socialdemokraterna som vill ”sabba a-kassan”. Sossar beskyller alltid andra för vad de själva är skyldiga till…Och kom ihåg Mona Sahlin tjänar 3300 kronor på 4 timmar…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: